Overige Diensten

Begeleiding op maat

In samenwerking met de diverse ketenpartners begeleid ik kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met  leer- en ontwikkelingsproblemen. In onder andere dagbesteding “De Wielen” te Leeuwarden en diverse scholen in Friesland.

De (individuele) begeleiding richt zich voornamelijk tot onder andere AD(H)D, autisme, hechtingsproblematiek en omgaan met agressie. Hierbij kunt u denken aan psycho-educatie waarbij het kind en zijn omgeving kennis en handvatten krijgen, die meehelpen bij het leren omgaan met verschillende situaties.

Gastlessen

Op scholen kan het zo zijn dat, binnen een team, het nog aan kennis of praktijkervaring ontbreekt aangaande gedragsproblemen. Als gespecialiseerd leraar zorg en gedragsexpert kijk ik graag met uw team mee. Ook kunnen binnen uw team gastlessen verzorgd worden. Hierbij kan gedacht worden aan een gastles over gedragsproblemen gericht op praktijksituaties of communiceren met kinderen. Deze gastlessen zullen vanuit kennis en ervaringen in het (speciaal)onderwijs worden vormgegeven.

“Tijdens de Minor Gedrag en Leren zijn we aan de slag geweest met agressie in de groep. Veel studenten geven aan dat ze het begrenzen van leerlingen het lastigst vinden, vooral als de spanning oploopt. Peggy Hogeveen van Lev Maatwerk voor kinderen liet de studenten een paar interventies zien. Haar grote kracht is dat ze praat vanuit ervaring en haar uitleg onderbouwt met eigen ervaringen uit de praktijk. Door de interventies heel concreet te maken geeft ze studenten direct handvatten voor de praktijk. Peggy legt een hele natuurlijke verbinding tussen de theorie en de praktijk waardoor de urgentie om in de theorie te duiken naar voren komt”.

Natasja de Kroon

Docent Orthopedagogiek, NHL Stenden Hogeschool

“Ik vond het heel leerzaam hoe Peggy steeds praktijkvoorbeelden gebruikte en dat aan de theorie van de Pyramide verbond. Dat is iets wat ik zelf heb opgeschreven om mee te nemen naar de praktijk en wat ik ook erg herken. Want ik denk dat wij (studenten) geagiteerd gedrag wel gezien hebben, maar dat het nu veel meer betekenis heeft doordat we er nu meer kennis over hebben gekregen”.

Daniek van Dorresteijn

Student, Pabo NHL Stenden Hogeschool

“Het is echt van meerwaarde geweest. In meerdere opzichten. Verbeterde resultaten en meer vertrouwen in zijn eigen kunnen. Prachtig! Mijn zoon heeft de lessen met plezier gevolgd.”

Theresia Woltman

Ouder, groep 8 leerling